Cees van der Knaap, Hans Böhm, Frank Buunk en Anish Giri op het Bobby Fischerhuis Schaakfeest, januari 2011.

Simonis&Buunk ondersteunt Anish Giri sinds 2011. Foto: Wouter de Wit


Op 5 juli 2011 wint Giri het Nederlands kampioenschap. Ongeslagen
en met voorsprong.


Anish Giri is hiermee opgeklommen tot de 25ste plaats op de wereldranglijst (live-rating).

 

Anish Giri heeft zich op zondag 9 januari 2011 warm kunnen draaien voor het Tata Steel Chess Tournament. Hij speelde simultaan tegen de 33 sterkste schakers van Ede, Wageningen en Veenendaal met antieke en internationale schaakstukken. Zijn score: 31 winstpartijen en 2 remises. In de laatste partij dacht Anish Giri lange tijd na. Na 5,5 uur bezweek de schijnbare remisestelling van de minderjarigenschaakkampioen van Nederland Etienne Goudriaan (20 jaar). De twee Veenendaalse jongeren die elk remise haalden, Joost Offringa en Stefen Bekker, voelden het als een overwinning.

Ook internationaal schaakmeester Hans Böhm was van de partij. Hij speelde een wisselsimultaan in het Fischerhuis, voor het Schaakfeest omgedoopt tot ‘Bobby Fischer Huis’. Hans Böhm speelde met de meest exotische stukken van de schaakstukkenverzameling van Simonis & Buunk. Met de schaakset ‘Vrouwen versus Mannen’ in eva- en adamskostuum van de Russische kunstenaar Oleg Raikis was het soms even opletten. Vastgoedschaker Cor van Zadelhoff zat achter de mooiste set van de verzameling, een 19e-eeuws ivoren Staunton-spel. Van Zadelhoff was er zo mee in zijn nopjes dat hij ‘stenen verwisselde voor oud ivoor’. Hans Böhm schaakte in drie uur 30 partijen in een wisselsimultaan met vijf remises en 25 winstpartijen.

Burgemeester Cees van der Knaap zette in beide simultaans de toon met de openingszet. Ter afsluiting werden zes remisemakers als winnaars in het zonnetje gezet.

Hier vindt u enkele krantenartikelen die verschenen over het Schaakfeest.

http://anishgiri.nl/html/ned/video_gallery_tata2012v.html